Γιατί UVC ακτινοβολία

Η χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας UVC προς όφελος του ανθρώπου για αποτελεσματικότερη αποστείρωση, ανάγεται στα μέσα του 21ου αιώνα.

Η εφαρμογή στην αποστείρωση της υπεριώδους ακτινοβολίας (ultraviolet – UVC)  από τότε και έως πρόσφατα χρησιμοποιούταν μέσω πολύ ισχυρών συσκευών εκπομπής της υπεριώδους ακτινοβολίας UVC. Η χρήση τους αποκλειστικά αφορούσε την αποστείρωση νοσοκομειακού τύπου σε Μεγάλες Μονάδες Υγείας ανά τον κόσμο για χειρουργεία, δωμάτια νοσηλείας κτλ., διότι επιτύγχαναν την ταχεία εξουδετέρωση νοσοκομειακών λοιμώξεων από μύκητες, μικρόβια, ιούς και βακτήρια.

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες του Πανεπιστήμιο Πατρών και της Ιατρικής Σχολής Πατρών, καθώς και έρευνα αναρτημένη στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό LANCET και στο διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικάνικο κέντρο ελέγχου και πρόγνωσης Ασθενειών (CDC), η υπεριώδης ακτινοβολία UVC αποδεδειγμένα εξουδετερώνει αποτελεσματικά όλους τους Ιούς (συμπεριλαμβανομένου ιών Ηπατίτιδας, Covid-19 κτλ.)

Σύμφωνα με μελέτες δημοσιευμένες στο National library of Medicine (ΝLM) η εξουδετέρωση του μύκητα Candida auris είναι αποδεδειγμένα, αποτελεσματική σε μέγιστο βαθμό, από την έκθεση του σε UVC ακτινοβολία.

Σε επίσημα αναρτημένη δημοσίευση στο PupMed, η UVC τεχνολογία έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στην εξουδετέρωση των ιών Ηπατίτιδας Α B C και E. Πλήθος κλινικών μελετών επιβεβαιώνει την αποτελεσματική εξουδετέρωση στο 99,99% σε ιούς, μύκητες, βακτήρια (Candida auris, Covid -19, ιών Ηπατίτιδας και άλλων ιών).

Επιπλέον των καθιερωμένων μεθόδων, καθαρισμού και απολύμανσης η εφαρμογή της τεχνολογίας UVC στη καθημερινότητα μας θα διασφαλίσει 99,99% από μολύνσεις και λοιμώξεις και επιβάλλεται ως το πρόσθετο μέτρο καθαρισμού για την αποφυγή εξάπλωσης ασθενειών.

Σήμερα διατίθενται πλέον στην αγορά συσκευές για εμπορική χρήση με ισχυρή αποτελεσματικότητα και απολύτως ασφαλείς, ώστε να εξυπηρετήσουν με την μικροβιοκτόνο δράση τους.

Οι συσκευές που κάνουν χρήση ακτινοβολίας UVC, την εκπέμπουν είτε με λάμπες είτε με LED και είναι διαμορφωμένες κατάλληλα ώστε να είναι ασφαλής η λειτουργία τους για επαγγελματική και οικιακή χρήση.

Ότι αγγίζει το φως, το αγγίζετε άφοβα!

Ενδείκνυται να χρησιμοποιούνται, τόσο σε Νοσοκομεία για την προστασία των ασθενών και την προστασία του ιατρικού προσωπικού, όσο και για χρήσεις σε επιχειρήσεις, καθώς και για οικιακή χρήση.

Αποστειρώνουν και εξουδετερώνουν μικροοργανισμούς και αλλεργιογόνα: από τον Αέρα, από επιφάνειες, έπιπλα, υφάσματα, από τον εξαερισμό και τον κλιματισμό, τοίχους, πατώματα κ.α.

Τα Ισχυρά Μηχανήματα HealthKeeper είναι μια ασφαλής τεχνολογία υπεριώδους Ακτινοβολίας UVC με Μικροβιοκτονική Δράση και ικανότητα αποστείρωσης που αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για να είστε Υγιείς.

Είναι σχεδιασμένα για εύκολο και ασφαλή χειρισμό από επαγγελματίες όπως και για οικιακούς χρήστες για την αποστείρωση των Επιφανειών, Αντικειμένων, καθώς και του Αέρα.

Δεν είναι σχεδιασμένα να αποστειρώνουν απευθείας τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια πάρα μόνο τις Επιφάνειες, τον Αέρα και τα Αντικείμενα. Συνίσταται να μην υπάρχει απευθείας έκθεση με γυμνό δέρμα στην ακτινοβολία UVC. Ο λάθος χειρισμός και η έκθεση στην ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητες στην επιδερμίδα και επιπεφυκίτιδα.

ακτινοβολία

Πως λειτουργεί η ακτινοβολία UVC και γιατί αποτελεί την αγαπημένη μέθοδο αποστείρωσης υψηλών απαιτήσεων.

Η ακτινοβολία UVC είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στο να εξουδετερώνει όλα τα μικρόβια και όλους τους ιούς και τα βακτήρια. Η ακτινοβολία UVC αποτελεί μέρος του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι τρεις (3) βασικοί τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας προερχόμενοι από τον ήλιο είναι η UV-A, UV-B και UVC. Επειδή η ακτινοβολία UVC έχει το μικρότερο μήκος κύματος και άρα την υψηλότερη ενέργεια, έχει και την μοναδική ικανότητα να εξουδετερώνει όλα τα παθογόνα βακτήρια και ιούς.

Η ακτινοβολία UVC που αποτελεί μέρος του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας,  απορροφάτε σχεδόν ολοκληρωτικά από το στρώμα του όζοντος της ατμόσφαιρας. Έτσι για τους σκοπούς της αποστείρωσης πρέπει να αναπαράγεται από ειδικούς λαμπτήρες και ειδικά LED.

Η ακτινοβολία UVC μικρού μήκους κύματος από 200-280nm η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως μικροβιοκτόνος ακτινοβολία είναι γνωστή ως UVGI( UV GERMICIDAL IRRADIATION) και διαφέρει από την ακτινοβολία UVB μεσαίου μήκους κύματος 280-320nm και UVA μεγάλου μήκους κύματος από 320-400 nm οι οποίες δεν έχουν μικροβιοκτόνο αποτελεσματικότητα.

Ενώ Εκπέμπει σε μικρά μήκη κύματος μεταξύ 200 και 300 nm είναι υψηλής ενέργειας, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση μικροοργανισμών, όπως βακτηρίων, ιών και πρωτόζωων. Αυτή η ιδιότητα καθιστά την ακτινοβολία UVC έναν αποτελεσματικό τρόπο, φιλικό προς το περιβάλλον και ελεύθερο από χημικά, ώστε να αποτραπεί η αναπαραγωγή των μικροοργανισμών σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Πως καταστρέφει τους μικροοργανισμούς η ακτινοβολία UVC;

Η μικροβιοκτόνος λάμπα UV εκπέμπει υπεριώδες φως σε μικρό μήκος κύματος UVC το οποίο πέφτει επάνω σε μια επιφάνεια προκειμένου να εξουδετερώσει όλα τα μικρόβια, ιούς και βακτήρια που βρίσκονται στον ενδιάμεσο όγκο αέρα όσο και στην επιφάνεια αυτή.

Επειδή έχει υψηλή ενέργεια, απορροφάται στο κυτταρικό RNA και το DNA των μικροβίων των ιών και των βακτηρίων, καταστρέφοντας τους χημικούς δεσμούς τους και εμποδίζοντας τα να αναπαραχθούν, και έτσι χάνουν την ικανότητα να μολύνουν.

Οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να αναπτύξουν ανοσία στην ακτινοβολία UVC, όπως μπορούν στα βακτηριοκτόνα και τα αντιβιοτικά.

healthkeeper
healthkeeper
healthkeeper
healthkeeper
healthkeeper
dna after uvc light

Τεχνική έκθεση του Πανεπιστήμιο Πατρών και της Ιατρικής Σχολής Πατρών

CART