Γιατί UVC ακτινοβολία

Η χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας UVC προς όφελος του ανθρώπου για αποτελεσματικότερη αποστείρωση, ανάγεται στα μέσα του 20 αιώνα.

Η εφαρμογή της υπεριώδους ακτινοβολίας (ultraviolet) από τότε και έως πρόσφατα γινόταν μέσω ισχυρών συσκευών εκπομπής της υπεριώδους ακτινοβολίας UVC, και χρησιμοποιούνταν κυρίως σε Μεγάλα νοσοκομεία ανά τον κόσμο, προκειμένου να αποστειρώνουν τα χειρουργεία και τα δωμάτια νοσηλείας και να απενεργοποιούν τα μικρόβια τους ιούς και τα βακτήρια σε αυτούς τους χώρους.

Σύμφωνα με μελέτες, συστάσεις και ανακοινώσεις του Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Αμερικάνικο κέντρο ελέγχου και πρόγνωσης Ασθενειών, η υπεριώδης ακτινοβολία UVC εξουδετερώνει όλους τους Ιούς (συμπεριλαμβανομένου τους Ιούς Γρίπης).

Η μικροβιοκτόνος αποτελεσματικότητα των UVC, φτάνει στο 99,99% εξουδετέρωσης των μικροβίων των ιών και των βακτηρίων.

Σήμερα διατίθενται πλέον στην αγορά συσκευές για εμπορική χρήση, ώστε να εξυπηρετήσουν το ευρύ κοινό με την εξαιρετικά αποτελεσματική μικροβιοκτόνο δράση τους, επιτυγχάνοντας αποτελεσματική αποστείρωση νοσοκομειακού επιπέδου σε προσιτές τιμές.

Οι συσκευές που κάνουν χρήση ακτινοβολίας UVC, την εκπέμπουν είτε με λάμπες είτε με LED και είναι διαμορφωμένες κατάλληλα ώστε να είναι ασφαλής η λειτουργία τους κατά την χρήση τους.

Ότι αγγίζει το φως, το αγγίζετε άφοβα!

Ενδείκνυται να χρησιμοποιούνται για την προστασία των ιδιωτών στους χώρους εργασίας και διαμονής τους διατηρώντας έτσι το χώρο τους Ασφαλή.

Αποστειρώνουν και εξουδετερώνουν μικροοργανισμούς: από επιφάνειες, καθίσματα, κουρτίνες, πλαστικά, υφάσματα, γραφεία, έπιπλα, συσκευές, χαρτιά, τον αέρα που αναπνέουμε από εξαερισμό και κλιματισμό έως και τα πατώματα και πάρα πολλά αλλά.

Τα Ισχυρά Μηχανήματα HealthKeeper είναι μια ασφαλής τεχνολογία υπεριώδους Μικροβιοκτόνου Ακτινοβολίας UVC και αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για να ζείτε σε Ασφαλή Χώρο.

Είναι σχεδιασμένα για εύκολο χειρισμό από τους χρήστες και χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακή χρήση για την αποστείρωση των επιφανειών, του αέρα και του νερού.

Δεν είναι σχεδιασμένα να αποστειρώνουν απευθείας τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια. Απαγορεύεται να υπάρχει απευθείας έκθεση στην ακτινοβολία uvc των ματιών και να εκτίθεται ο χρήστης με γυμνό δέρμα ή να παραμένει στο χώρο κατά την ώρα λειτουργίας της συσκευής και εκπομπής των λαμπών. Ο λάθος χειρισμός και η έκθεση στην ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως ερυθρότητα στην επιδερμίδα και επιπεφυκίτιδα η βλάβη στους οφθαλμούς.

ακτινοβολία

Πως λειτουργεί η ακτινοβολία UVC και γιατί αποτελεί την αγαπημένη μέθοδο αποστείρωσης υψηλών απαιτήσεων.

Η ακτινοβολία UVC είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στο να εξουδετερώνει όλα τα μικρόβια και όλους τους ιούς και τα βακτήρια. Η ακτινοβολία UVC αποτελεί μέρος του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι τρεις (3) βασικοί τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας προερχόμενοι από τον ήλιο είναι η UV-A, UV-B και UVC. Επειδή η ακτινοβολία UVC έχει το μικρότερο μήκος κύματος και άρα την υψηλότερη ενέργεια, έχει και την μοναδική ικανότητα να εξουδετερώνει όλα τα παθογόνα βακτήρια και ιούς.

Η ακτινοβολία UVC που αποτελεί μέρος του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας,  απορροφάτε σχεδόν ολοκληρωτικά από το στρώμα του όζοντος της ατμόσφαιρας. Έτσι για τους σκοπούς της αποστείρωσης πρέπει να αναπαράγεται από ειδικούς λαμπτήρες και ειδικά LED.

Η ακτινοβολία UVC μικρού μήκους κύματος από 200-280nm η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως μικροβιοκτόνος ακτινοβολία είναι γνωστή ως UVGI( UV GERMICIDAL IRRADIATION) και διαφέρει από την ακτινοβολία UVB μεσαίου μήκους κύματος 280-320nm και UVA μεγάλου μήκους κύματος από 320-400 nm οι οποίες δεν έχουν μικροβιοκτόνο αποτελεσματικότητα.

Ενώ Εκπέμπει σε μικρά μήκη κύματος μεταξύ 200 και 300 nm είναι υψηλής ενέργειας, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση μικροοργανισμών, όπως βακτηρίων, ιών και πρωτόζωων. Αυτή η ιδιότητα καθιστά την ακτινοβολία UVC έναν αποτελεσματικό τρόπο, φιλικό προς το περιβάλλον και ελεύθερο από χημικά, ώστε να αποτραπεί η αναπαραγωγή των μικροοργανισμών σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Πως καταστρέφει τους μικροοργανισμούς η ακτινοβολία UVC;

Η μικροβιοκτόνος λάμπα UV εκπέμπει υπεριώδες φως σε μικρό μήκος κύματος UVC το οποίο πέφτει επάνω σε μια επιφάνεια προκειμένου να εξουδετερώσει όλα τα μικρόβια, ιούς και βακτήρια που βρίσκονται στον ενδιάμεσο όγκο αέρα όσο και στην επιφάνεια αυτή.

Επειδή έχει υψηλή ενέργεια, απορροφάται στο κυτταρικό RNA και το DNA των μικροβίων των ιών και των βακτηρίων, καταστρέφοντας τους χημικούς δεσμούς τους και εμποδίζοντας τα να αναπαραχθούν, και έτσι χάνουν την ικανότητα να μολύνουν.

Οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να αναπτύξουν ανοσία στην ακτινοβολία UVC, όπως μπορούν στα βακτηριοκτόνα και τα αντιβιοτικά.

healthkeeper
healthkeeper
healthkeeper
healthkeeper
dna after uvc light

CART